OSTRZENIE NOŻY DO KRAJALNIC
Firma od początku istnienia prowadzi usługowe ostrzenie noży do krajalnic, zwłaszcza noży wykonanych ze stali nierdzewnej i kwasoodpornej – własnej produkcji. Można je ostrzyć: 4-5 razy (noże o szerokości 10mm) i 6-7 razy (noże o szerokości 13mm). Nasze noże wykonane są z bardzo twardej stali i dlatego muszą być ostrzone na profesjonalnym sprzęcie. Z tego powodu należy wybrać usługę ostrzenia u producenta tych noży. Daje to gwarancję dużej wydajności krojenia. Nieprofesjonalne ostrzenie powoduje odpuszczenie strefy tnącej, utratę geometrii, co prowadzi do bardzo niskiej wydajności krojenia i degradacji technicznej samego noża. Przy prawidłowym ostrzeniu całkowita żywotność noża (5 ostrzeń) wynosi od 600 000 – 1 000 000 skrojonego chleba - w zależności od wypieku. Na poniższym zdjęciu przedstawiamy przykład niefachowego ostrzenia, skonfrontowany z nasza usługą.
Ostrzenie noży - 2,70 zł + VAT / szt., dla noży o długości ponad 300mm - 3,00 zł + VAT / szt.
Uwaga: Poniżej sposób wymiany noży Lozamet w krajalnicy (bez wyciagania ramki)